Pedagogische werkwijze

Ritme en structuur

Iedere dag probeer ik zoveel mogelijk ritme en structuur te creëren. Zo zijn er natuurlijk activiteiten die altijd op een vaste tijd gedaan worden zoals kinderen naar school brengen/halen en natuurlijk eten en een slaapje doen. Ook probeer ik kinderen altijd van te voren te vertellen wat we gaan doen zodat ze weten waar ze aan te zijn. Voor een mens is structuur en regelmaat nu eenmaal erg belangrijk.

Liefde en Respect

Liefdevol en respectvol met elkaar omgaan vind ik erg belangrijk. Zo probeer ik ze te leren lief met elkaar om te gaan, elkaar te helpen en elkaar te begrijpen. Ieder kind is een individu en zal dit op eigen tempo ontdekken en ontwikkelen. Ik probeer dit als gastouder zo goed mogelijk te begeleiden.

Activiteiten

Ik heb geen vast activiteitenprogramma wel werken wij met thema’s die iedere paar weken veranderen. De kinderen komen altijd tot hun eigen spel en zitten vol met ideeën. Ik besteed wel veel aandacht aan de natuur om ons heen, we gaan veel naar buiten. Zo gaan wij met regelmaat naar de speeltuin of naar het bos zodat de kinderen volop van het buiten zijn kunnen genieten. In de opvang heb ik veel speelgoed waarmee de kinderen hun vaardigheden kunnen verbeteren. Door goed naar ze te kijken en luisteren tijdens deze activiteiten kan ik ze goed begeleiden om hun taalvaardigheid, creativiteit, zelfvertrouwen en zelfstandigheid te ontwikkelen.  U kunt in mij gastouderopvang blog zien hoe wij de dag soms doorbrengen.